Maak een afspraak
Maak een afspraak
  • Home
  • Nieuws
  • TOYOTA YARIS verkozen tot AUTO van het JAAR 2021 !!!

TOYOTA YARIS verkozen tot AUTO van het JAAR 2021 !!!

  • 01/03/2021
  • Jonas Boone

De gloednieuwe Toyota Yaris is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2021!

De jury prees de hybride technologie van de Yaris voor zijn soepele rijgedrag, lage emissies en betaalbare prijs, wat illustreert waarom meer dan 80% van de Yaris-kopers voor de hybride aandrijflijn kiest.

Hoe werd het geselecteerd ?

Geselecteerd door een panel van 59 autojournalisten uit heel Europa, ontvangt de Yaris deze prijs 21 jaar nadat de eerste innovatieve generatie in 2000 werd uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar, een primeur voor Toyota. De Yaris is ook consequent erkend door de jury van de Auto van het Jaar-verkiezing, waarbij elke generatie van het model op de shortlist terechtkwam.

266 punten

Volgens de jury heeft de Yaris de score van 266 punten onder meer te danken aan het rijplezier dat het nieuwe modulaire voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) biedt. Dit heeft een extra laag zwaartepunt, wat een positief effect op de wegligging heeft. Zij prijzen de Yaris Hybrid met 85 kW/116 pk vanwege het soepele rijgedrag, de lage uitstoot en de toegankelijke prijsstelling.

Betere efficiency, betere prestaties

De nieuwe Yaris Hybrid is uitgerust met Toyota’s hybridetechnologie van de nieuwste, vierde generatie. Bij de ontwikkeling lag de focus niet alleen op de efficiency van de aandrijflijn. Want ondanks dat de efficiency met 20 procent toenam, is dat niet ten koste gegaan van de prestaties. Sterker nog: het vermogen nam juist met 16 procent toe. In 9,7 seconden accelereert de Yaris Hybrid vanuit stilstand naar 100 km/u, een verbetering van 15 procent. Daarbij reageert de auto sneller op het gaspedaal dan voorheen.

Toyota Yaris ook bestverkochte auto in Europa

De kersverse Auto van het Jaar is leverbaar voor prijzen die beginnen bij 18.795 euro voor de Yaris 1.0 VVT-i Comfort. De Yaris Hybrid – met een aandeel van ruim 90 procent de populairste uitvoering in Nederland – is verkrijgbaar 21.695 euro. Bijzonder: de Auto van het Jaar 2021-onderscheiding volgt slechts enkele dagen nadat de nieuwe Yaris voor het eerst werd uitgeroepen tot de bestverkochte auto in Europa. Een duidelijk signaal dat de Europese consument het eens is met de jury!

/